Bygde- og bysamlingen i Molde

Bygde- og bysamlingen i Molde ble åpnet for publikum i 1928. Da hadde museet, som ble etablert i 1912, erhvervet seg eget museumsområde og de første husene i bygdesamlingen var på plass.

Samlingen ligger sentralt i Molde. Det består av ca 35 hus, som viser romsdalsk byggeskikk og levesett fra 1600- til 1900-tallet. Husene er samlet inn fra museets begynnelse i 1912.

Området består av flere tun, som for eksempel Hammervolltunet og Eidetunet. Det er også samlet en del seterhus i et eget setermiljø. Området rommer dessuten en idyllisk andedam og en sceneplass som blant annet brukes under Molde Internasjonale Jazzfestival.

Av husene som inngår i omvisningen kan nevnes; Tresfjordstua, Holtstua, Hammervollstua, Eidestua, Pålgarden og Erikgarden.

Selskapslokalene Kyllingstua og Gildehallen leies ut til forskjelligetilstelninger, og Kapellet brukes flittig til vielser i sommerhalvåret.

Bygata på Romsdalsmuseet

Bygata er et Molde før krigen i miniformat - en gate å minnes hvordan Molde kunne ha sett ut.

10. juni 1992 kunne Romsdalsmuseet åpne Bygata for publikum. Bygata består i dag av seks hus, og prøver å gjenskape "Gamle Molde" slik det kunne se ut i byens gater før bybrannen i 1916 og bombingen i 1940.

Øvre veg 10, Julsundvegen 16, Fannestrandsvegen 10 og Julsundvegen 35 er alle hus som lå i Molde sentrum. Haukebøhuset og Soar Bedehus er mer landsens hus som likevel glir fint inn i miljøet.

Malis Café holder åpent i sommermånedene.

Priser og åpningstider 2017

Voksen; 100,-

Pensjonister/studenter; 80,-

Barn 6-15 år; 50,-

Barn under 6 år i følge med voksen; gratis

Grunnskoleelever i Romsdal; gratis

Videregående og skoler utenfor Romsdal; 40,-

Grupper over 30 personer; 80,-

(full pris utenom sesong og åpningstid for alle avdelinger unntatt Krona, som har sesong hele året)

Skoler og barnehger i Romsdal: gratis. Se egen info om skole og barnahgetilbud med online booking.

Åpningstider 2017

19.06.–13.8.: Hverdager 11.00–17.00 Søndager 11.00–17.00

For omvisninger og besøk på museet utenom åpningstid for grupper - ta kontakt for bestilling på 71 20 24 60.

Byvandringer i Juli
Avgang fra torget i Molde. Vandringen tar deg gjennom Den grønne korridor, kulturminner, park og utsiktspunkt, og ender med omvisning i "Bygata" på Romsdalsmuseet.

Tidsrom: På forespørsel

Pris kr. 150,-

Museumsparken er åpen fra kl. 08.00 til kl. 22.00.

Romsdalsmuseet bygde- og bysamling er tilgjengelig for grupper hele året, ta kontakt for avtale.

Per Amdams veg 4 , 6413 MOLDE
Telefon : 71 20 24 60