Bygde- og bysamlingen i Molde

Bygde- og bysamlingen i Molde ble åpnet for publikum i 1928. Da hadde museet, som ble etablert i 1912, ervervet seg eget museumsområde og de første husene i bygdesamlingen var på plass.

Samlingen ligger sentralt i Molde. Det består av ca 35 hus, som viser romsdalsk byggeskikk og levesett fra 1600- til 1900-tallet. Husene er samlet inn fra museets begynnelse i 1912.

Området består av flere tun, som for eksempel Hammervolltunet og Eidetunet. Det er også samlet en del seterhus i et eget setermiljø. Området rommer dessuten en idyllisk andedam og en sceneplass som blant annet brukes under Molde Internasjonale Jazzfestival.

Av husene som inngår i omvisningen kan nevnes; Tresfjordstua, Holtstua, Hammervollstua, Eidestua, Pålgarden og Erikgarden.

Selskapslokalene Kyllingstua og Gildehallen leies ut til forskjelligetilstelninger, og Kapellet brukes flittig til vielser i sommerhalvåret.

Bygata på Romsdalsmuseet

Bygata er et Molde før krigen i miniformat - en gate å minnes hvordan Molde kunne ha sett ut.

10. juni 1992 kunne Romsdalsmuseet åpne Bygata for publikum. Bygata består i dag av seks hus, og prøver å gjenskape "Gamle Molde" slik det kunne se ut i byens gater før bybrannen i 1916 og bombingen i 1940.

Øvre veg 10, Julsundvegen 16, Fannestrandsvegen 10 og Julsundvegen 35 er alle hus som lå i Molde sentrum. Haukebøhuset og Soar Bedehus er mer landsens hus som likevel glir fint inn i miljøet.

Gamle Malis Café blir av og til brukt i forbindelse med arrangementer. Huset ble fram til 2015 brukt som kafe med servering av enkle retter i sommermånedene. Kafevirksomheten er nå flyttet til den nye kafeen i Krona.

Priser 2019:

• Voksen: 110,-
  • Pensjonister/studenter: 90,-
  • Barn 6-15 år: 50,-
  • Barn under 6 år i følge med voksen: gratis
  • Grunnskoleelever i Romsdal: gratis. Se egen info om skole og barnehagetilbud med online booking.
  • Videregående og skoler utenfor Romsdal: 50,-
  • Grupper over 30 personer: 90,-

Full pris utenom sesong og åpningstid for alle avdelinger unntatt Krona, som har sesong hele året.

Åpningstider 2019:

17.06.–11.8.: Hverdager 11.00–17.00 Søndager 11.00–17.00

For omvisninger og besøk på museet utenom åpningstid for grupper - ta kontakt for bestilling på 71 20 24 60.

Museumsparken er åpen fra kl. 08.00 til kl. 22.00, med unntak av dager med cruisebåtbesøk og uken med Moldejazz.

Romsdalsmuseet bygde- og bysamling er tilgjengelig for grupper hele året, ta kontakt for avtale.

Kontakt oss:
Per Amdams veg 4 , 6413 MOLDE