Romsdalsmuseets Leikarring

Leikarringen på museet er noe av det beste vi har å vise fram i Molde, både for oss som bor her og for de mange turistene som kommer med turistskipene hver sommer! Å danse er god trening, det gir kunnskap om folkedans og folkemusikk, og det gir glede og trivsel i et godt miljø på museet. Dans er en sosial, og utviklende aktivitet. Du får trening i å samarbeide og ikke minst i å opptre! Om sommeren kommer det mange turister til museet og i tillegg til det nye museet KRONEN, bygdemuseet og bygata er det danse opptredenene med Leikarringen som skaper best stemning og som samler turister til en felles opplevelse. Danserne får i denne perioden følelsen av å eie museeet, de får mye god tilbakemeldinger etter opptredener og de blir hyppig fotografert.

Hver høst starter vi et nybegynnerparti i Leikarringen. Etter to øvingsår går danserne over i framsyningsgruppa. I tillegg til faste øvinger gjennom hele vinteren fram til mai, arrangeres det ulike trivselsaktiviteter for dansere med søsken og foreldre. Leikarringen har eget foreldrestyrt velferdsutvalg som er hovedansvarlig for velferdstiltak som kurvfester, julefest, turer og utflukter i området og av og til lengre turer:

Her er noe av det LEIKARRINGENS DANSERE FÅR DELTA PÅ GJENNOM SITT MEDLEMSKAP:

  • Museet låner ut bunader til alle fremsyningsdanserne
  • Vi har samdanskvelder med servering
  • Vi har av og til hytteturer for danserne med overnatting eller vi tar dagsturer for danserne med familie
  • Vi arrangerer høstfest for alle i Leikarringen
  • Vi har juleverksted for hele familien
  • Etter sommerseongen pleier fremsyningsdanserne å dra på en tur med lav egenandel. Vi har vært både utenlands og innenlands.
  • Vi arrangerer hyggekvelder, påskeverksted og skumringskeld

Deltakelse i Leikarringen koster bare kr. 300,- og søskenmoderasjon gjør at ingen familie betaler mer enn kr. 400,- uansett hvor mange søsken fra samme familie!

Leikarringen er en fritidsaktivitet som er veldig billig i forhold til hva man får igjen av aktiviteter og opplevelser. Tirsdag er vår faste øvingsdag og vi øver på Reknesstabburet.

Er du interressert, ring Romsdalsmuseet:  71 20 24 60 for nærmere informasjon og påmelding!  Du kan også sende oss mail på leikarringen@romsdalsmuseet.no

Hjertelig velkommen!
Vennlig hilsen
ROMSDALSMUSEET

Birgitte Nielsen (instruktør og museumspedagog) og Tone Folke-Olsen (leikarringssekretær).

Siste nytt

Laster inn innhold Laster inn siste nytt

Informasjon

Leikarringen følger skoleåret når det gjelder øvingsdatoer. Om sommeren danser fremsyningspartiet for cruiseturistene som kommer med båtene til Molde. Man må ikke delta på alle fremsyninger, vi tar påmeling for det enkelte oppdraget ved å lage en liste hvor man krysser av om man kan komme/ikke kan komme/kanskje kan komme. Våren 2016 er det nesten 50 aktive dansere i Leikarringen.

På Leikarringens Facebook-side legger vi ut bilder etter opplevelser vi har hatt, slik at enda flere kan få ta del i disse.

 

På Facebook; Søk etter Romsdalsmuseets Leikarring

Instagram

Laster inn innhold

Blogger

Laster inn innhold