Grunnskoler og barnehager

< Tilbake til tilbudsoversikt


Fremmed fugl og ukjente forlis på nordvestlandet

Periode: 12 feb. 2019 - 14 feb. 2019
Målgruppe: Videregående
Formidler: David Berg Tuddenham

Museumsfestuka 2019

Dette foredraget dykker ned i den marinarkeologiske forskningshistorien. Her skal jeg drøfte tre forlis, som har hatt stor betydning for norsk kulturminnevern under vann.

Det første forliset som omtales, er ostindiafareren Akerendam, som også sies å ha endret kulturminneloven. Dette er den fremmede fuglen. Så omtales to forlis, hvor man ikke kjenner identiteten til. Den ene forliste på Hustadvika i Stopleleia. Dette forliset er på mange måter et gjennomsnitt av norsk marinarkeologi på 1980-tallet, og er et viktig kikkhull inn i 1700-tallets sjøfart i regionen. Det siste forliset ble funnet i 2005 ved gassledningen til Nyhamna på 180 meters dyp. Fartøyet forliste trolig rundt napoleonkrigstiden. De arkeologiske undersøkelsene som ble gjort er den mest avanserte utgravningen som er foretatt under vann frem til dags dato.

 

Foredrag for videregående skole, varer i ca 45 min.

Det er 85 sitteplasser i auditoriet vårt. 

Meld dere på "Fremmed fugl og ukjente forlis på nordvestlandet"

Under finner du en kalender som viser dagene som man kan melde seg på "Fremmed fugl og ukjente forlis på nordvestlandet". Allerede påmeldte vises i kalenderen. For å melde dere på, klikk på dagen dere ønsker å komme, og fyll inn skjemaet som da vises under. Grå kalenderdager = ikke skoletilbud.

Velg tidspunkt dere ønsker å komme

11:00 - 12:00

Ikke ledig dag

Beklager, men det er ingen ledige tidspunkt på valgte dag, velg en annen dag.

Fyll inn skjemaet under for å fullføre påmeldingen

Informasjon

Kontakt:

Birgitte Nielsen (museumspedagog)
mob: 922 81 249
birgitte@romsdalsmuseet.no 

 

Elisabet Tangen (museumspedagog)
mob: 490 94 374
elisabet@romsdalsmuseet.no 

Kostnad:
Alt vi tilbyr er GRATIS for barnehager, grunnskoler og voksenopplæringen i Romsdalskommunene (Molde, Fræna, Aukra, Midsund, Vestnes, Rauma, Nesset og Sandøy).

For skoler og barnehager utenfor Romsdalskommunene, samt alle videregående skoler, koster det fra januar 2019  kr 50,- pr elev (gratis for lærere og assistenter).

Molde Videregående skole og Romsdal Videregående skole har egen prisavtale.