Kystkarameller - maleri, foto og lyd-installasjon, Kolbjørn Håseth, Eva Frisnes og Sindre Naas Svenning

Dato: 27. jan. 2023 - 19. mars 2023
Romsdalsmuseet

Utstillingen «Kystkarameller» hedrer de kystnære detaljene vi som bor her langs kysten omgir oss med til daglig. I dette universet er motivene omskiftleige der de påvirkes av havets og vindens gang. Det understrekes ytterligere i lydinnstallasjonen til Sindre Naas Svenning, som nettopp har det omssskiftelige i vær og vind som utgangspunkt for lydbildet. Trioen besøkte havkanten, alle med stor fascinasjon blant annet for formasjonen vi har døpt Monolitten, på Nordneset, Farstad.

I 2015 begynte Eva Frisnes og Kolbjørn Håseth å ta turer sammen siden de begge har adresse Bud, og var interessert i lignende motiver å feste til minnebrikken, selv om det var på hver sin måte. Turene har blitt hyppigere med årene, og motivkretsen utvidet. Etter hvert modnet tanken på også å presentere noe sammen. Denne utstilling på Krona blir deres tredje prosjekt sammen.

Kolbjørn Håseth (1953) er bosatt i bud. Han ble heltidskunstner i 1982, og debuterte på Vestlandsutstillingen i 1986. Har hatt et femtitalls separatutstillinger siden 1988. Håseth’s malerier er svært realistiske – på avstand vil du tro at bildene er fotografier, der selv små detaljer du bare tror kan bli fotografert er med. Kunstneren ønsker å gi oss følelsen av å være til stede og kjenne på atmosfæren der motivet er fra . I bergutsnittene blir ofte struktur, form og rytme av større betydning.
Medlem av NBK- Norske Billedkunstnere og IGOR- International Guild of Realism. Håseth har vært juryert med på noen av IGORs årlige utstillinger i USA, to ganger med prisen for beste landskap på utstillingen. Har vært juryert med på samtlige av IGORs digitale utstillinger. ARC (Art Renewal Center) i USA er den største arenaen for realistisk kunst i verden i dag, her har Håseth vært med flere år. To ganger har han vært finalist i kunstkonkurranse i International Artist Magazine med verdensvid distribusjon. Flere ganger premiert i andre internasjonale kunstkonkurranser.

Eva Frisnes bor også i Bud. Hun har fotografert i 10-12 år, er for det meste selvlært. Hennes bilder av dramaet med Viking Sky gikk verden rundt, det er vel dette hun er mest kjent for, dette blir hun fortsatt kontaktet om. Eva har deltatt i flere konkurranser med mange antatte bilder. I høst-konkurransen 2022 i regi av Norsk selskap for fotografi, og Biofoto midt Norge fikk hun bronsemedalje. Hun har også hatt flere salgsutstillinger de siste årene, med god respons. Er medlem av Molde kameraklubb og Biofoto.

Sindre Naas Svenning er fra Molde, men bor og arbeider i Finnmark. Lydinstallasjonen søker å indusere sansninger av stedene til musikalske hendelser. Stykket genereres ut fra værdata fra Farstadstranda, og det programmeres måter disse skal tolkes på. På det vis vil musikken være i stadig forandring i takt med vær, hav, og astronomiske bevegelser. Slik vil musikken i teorien aldri bli helt lik, siden det er uhyre sjelden at nøyaktige gjentakelser i vær, hav og astronomiske bevegelser hender.

Utstillingsåpning og utstillingen hele perioden - gratis inngang.

Tilgjengelig i museets åpningstid. 

Velkommen!