«I lys og skugge» - 15 NFUK-kunstnere, salgsutstilling

Dato: 25. Jun 2023 - 13. Aug 2023
Tid: 11:00
Sted: Nesset prestegard

Utstillingen «I lys og skugge» med 15 NFUK-kunstnere på turné i Midt-Norge, har sin andre visning på Nesset prestegard i Eidsvåg. Det er Molde Kunstforening som arrangerer denne salgsutstillingen, med åpning søndag 25.juni kl 12.00.

I et halvt år har 15 kunstnere bosatt i Midt-Norge arbeidet med en felles utstilling med temaet «I lys og skugge». Resultatet viser et mangfold av tolkninger og uttrykk. Tittelen viser til lysnyanser i det indre og ytre, sier kunstner Liv Strand Hareide, som til daglig arbeider i Ålesund. Dagmar Skjæveland, som holder til i Florø, utyper tittelen med at «uten lys ingen skygge og uten skygge heller ikke lys». Tematikkens allmenngyldighet påpekes av Gunn Mari Grøttum fra Levanger, hun sier «vi mennesker erfarer både glede og sorg og vi står derfor alle i ´lys og skugge´ til enhver tid. For Maria Sandsmark, en av kunstnerne bosatt i Molde, er skygger og lys det hun søker å beherske for å gi følelsen av rom på en ellers to-dimensjonal flate.

Teknikkene som benyttes for å formidle det livsviktige lyset spenner fra akvarell, akryl og oljemaling til pastellkritt og fotografikk. Til sammen vises 57 verk med pris fra 1800 til 17000 kr.

Utstillingen på prestegardev avsluttes søndag den 13.august. Tredje stopp på utstillingens turné er Galleri Lilje i Trondheim, der utstillingen skal henge fra 27. august til 17. september. I 2024 vises utstillingen over 3 februarhelger i Kristiansund ved Kristiansund Kunstforening.
Alle de 15 kunstnerne i gruppen er medlemmer av NFUK Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK). Dette er en ikke-kommersiell, medlemsdrevet organisasjon for aktive, visuelle kunstnere uavhengig av kunstnerisk retning eller bakgrunn. Foreningen er landsdekkende og har 260 medlemmer. Geografisk er medlemsmassen inndelt i åtte regionale grupper, og NFUK Midt-Norge er en av disse. Det er medlemsopptak i foreningen to ganger i året. Opptak avgjøres av en fagjury gjennom en kunstfaglig vurdering av innsendte arbeider. NFUK er et samlende forum som arbeider for å ivareta medlemmenes kunstfaglige og sosiale interesser. NFUK arrangerer årlig juryerte landsutstillinger, se www.nfuk.no.

 

VELKOMMEN!

Fri inngang på salgsutstillinger - tilgjengelig i museets åpningstider.