KRONA - Romsdalsmuseet

Krona er Romsdalsmuseets nye museumsbygg – med særpreget trearkitektur ute som inne. Foruten gjenstandsamagasin for de romsdalsk samlinger, arkiv for historiske fotografier og Romsdalsarkivet, huser bygget en rekke nye areal til beste for publikum.

 

 

«Romsdalshistorier» er den nye faste utstillingen som  forteller om romsdalingen og livsvilkårene i regionen vår gjennom ulike

 tider. Alle virkemiddel tas i bruk for å formidle vår felles bakgrunn på nye måter.  Rommet for skiftende utstillinger vil årlig ha 5-6 utstillinger, våre egne så vel som  vandreutstillinger frå Nasjonalmuseet og andre. Bygget rommer i tillegg et eget nytt "Schwittersrom" , der interiøret fra Merzhytta på Hjertøyavises i en egen innstallasjon, i tillegg til malerier, en skulptur og omfattende dokumentasjonsmateriale. 

I Kafé Mali vil du kunne få enkle lunsjretter, kaker og kaffe – og kafeen er også møtested for små arrangmenter.

Museumsbutikken er også et nytt tilbud med gode  reiseminner og gaveartikler,  delvis av lokale kunsthandverkere og designere.

Auditoriet  med plass til 87 personer  er enda et nytt møtested i Krona.  I tillegg til museets arrangement der, kan det leies ut  til andre, både til private, til nærings- og kulturliv,  på lik linje med Kafe Mali. Det egner seg til alt fra seminarer til konserter i små formater – og er godt teknisk utstyrt.

Biblioteket fremstår i ny rommelig drakt, og vår rikholdige samling av lokal-litteratur og Romsdalsarkivet  er nå digitalt tilgjengelig. Det får studieplasser for skoleelever, lokalhistorikere og andre som vil søke i museets kunnskapsbaser.

Vi ønsker dere all velkommen - hele året – til nye opplevelser og tilbud.    

Krona har flere utleiepunkt. Følgende kan leies:

Auditoriet, har plass til 87 personer, fullt utstyrt med teknisk møteromsutstyr og lydanlegg for både film og tale. Teleslynge.

Kafé Mali - åpen kafe som kan leies i sin helhet utenom åpningstidene, bordreservasjon for grupper i åpningstiden. Kapasitet normal 78, kan økes til ca 120. Teleslynge.

Krona styrerom, kapasitet til 20 personer, teknisk utrustet med storskjerm og utstyr for fjernkonferanse via nettverk med bilder og lyd. Teleslynge.

Krona Undervisning, kapasitet til 30-40 personer i ulike oppsett. Teknisk utstyrt med projektor og lerret. Teleslynge

Priser Krona 2019: 

Bedrifter (auditorium og lunsj/forfriskning i kafé, der mat ikke er inkludert i prisen – kun bruk av området): kr. 5.000,-

Kafé Mali arrangement bedrifter/kommersielt: kr. 3.500,-(utenom åpningstid, kun bordreservering i åpningstid)

Krona Styrerom: kr. 2.000,-

Krona Undervisningsrom: kr. 2.000,-

Lag/foreninger/kulturinstitusjoner: Halv pris av oppgitte priser

Forespørselskjema om leie finner du HER: