Utstillinger

«Romsdalshistorier»– fast kulturhistorisk utstilling

Du inviteres her til ei historisk reise fra øst til ves, fra fjell og fjord til kyst,  i denne regionen hvor vi hjelp av gjenstander, fotografier, film, lyd og lys og et mangfold av andre virkemidler forteller noen utvalgte historier om hva vi har levd av.

Utstillingen er tilrettelagt for barn.

Skiftende utstillinger

I løpet av året vil det her være 4-6 utstillinger. Tema vil variere fra kulturhistorie til  kunst, foto og design. Utstillingene er delvis egenproduserte eller vandreutstillinger fra Nasjonalmuseet eller andre samarbeidspartnere.

Kurt Schwittersrommet

Den tysk kunstneren Kurt Schwitters (1887-1948) flyttet fra Nazi-Tyskland og levde i eksil Norge på 1930-tallet, hvor han størstedelen av sommeren hadde base i Molde/på Hjertøya og Geiranger. I denne utstillingen fortelles historien om Schwitters' lokale tilknytning. I tillegg anbefaler vi et besøk på Hjertøya – hans «paradis», hvor det er en egen utstilling og en replika av «Grosse Merzsäule.«  Besøk også Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo (http://hok.no/), hvor det de siste årene er bygd opp en betydelig samling av hans kunst for norgesperioden.