Gamle Malis Café - Bygatas lille perle

Malis Café var stedet for hjemmegde vafler, kaffe og småkaker sommerstid på museet før nybygget Krona sto ferdig. Nå er Kafé Mali reåpnet i nybygget - og Gamle Malis Café er mulig å leie for mindre sammenkomster. 

Begrensingen er selvsagt at huset er lite - men til små selskaper er det kjempekoselig. Mange har hatt barneselskap her og brukt Bygata til diverse leiker underveis, og det har vært kjempepopulært. 

Historikk

Denne strandsitterstua lå på nedsiden av Julsundvegen, like opp for Reknesmoloen (mellom nåværende Forum og Molde Stadion). Huset ble trolig bygd i første halvdel av 1800-tallet. Det har
typisk romsdalsk planløsning: gang med et lite kjøkken bak, stue og kammers. På grunn av trangboddhet ble huset bygd om slik at det ble plass til to familier. Kammerset ble tatt i bruk som stue, og det ble bygd på gang og kjøkken, slik at huset fikk to vertikalt delte leiligheter.

I dag er Julsundvegen 16 innredet som museumskafé.

Informasjon

Malis Café er mulig å leie i perioden mai - oktober. Huset er lite, men med mulighet for å benytte Bygata og kafemøbler utenfor huset, kan det allikevel benyttes til ulike anledninger. Det er ikke mulig å lage mat i huset utover å steke vafler o.l - så annen mat må tas med. Men det er kaffeservice, kaffetrakter osv. tilgjengelig, samt industriell oppvask, kjøleskap og fryser.
 
Kapasitet:  20 personer, i flere rom
 
Pris:

Julsundvn. 16 - Gamle Malis Café: kr. 2.000,-

Forespørsel om leie finner du her.

 
Kontakt
Romsdalsmuseet
Tlf.: 71 20 24 60
post@romsdalsmuseet.no

Instagram

Laster inn innhold