Konsert med Unni Boksasp og historisk vandring på Veøya

Dato: 15. juli 2023 - 15. juli 2023
Sted: Veøya

Unni Boksasp - «Songar gjennom tusen år»

Folkesangeren Unni Boksasp gjør en eksklusiv solokonsert i Veøy gamle kirke med fokus på sangtradisjonen fra nordvestkysten, og særlig da Romsdal og Nordmøre. Det er sangene etter kvinnene langs kysten hun kommer til å fokusere på.

Unni Boksasp (f. 1972) er fra Tingvoll på Nordmøre. Hun har sin utdanning fra Kungeliga Musikhögskolan i Stockholm og fra Høgskolen i Telemark, Rauland. I 2007 ga hun ut soloalbumet «Songar frå Havdal» med musikk av Magnhild Almhjell. Unni Boksasp Ensemble ga i 2010 ut albumet «Keramello» som vant Spellemannprisen i klassen folkemusikk/gammaldans. Med røtter dypt plantet i norsk folkemusikktradisjon arbeider Unni som folkesanger, låtskriver og pedagog. Hun lar seg utfordre både i det tradisjonelle uttrykket og med å gå nye musikalske veier, gjerne sammen med kunstnere fra ulike sjangere og uttrykk. Det blir en spennende og eksklusiv opplevelse å høre Unni solo i gamle Veøy kirke lørdag 15. juli.

Foto av Unni Boksasp: fotograf Cathrine Dokken

Historisk vandring, besøk i kirke og prestegard:
Veøya har en spennende historie, og vi forteller om ulike arkeologiske funn og historiske hendelser. Mulighet for å besøke den unike steinkirka fra 1100-tallet og prestegarden.

Program for dagen på Veøya:
Kl 10.45: Historisk vandring på idylliske Veøya med en av museets guider. Vandringa baserer seg på arkeologiske utgravinger og ulike historiske kilder. Du får blant annet se hvor byen en gang lå, høre middelalderkirkas historie og besøke prestegarden fra 1752.

Kl 13.00: Lunsjpause
Kl 14.00-14.45: Konsert med Unni Boksasp i kirka
Etter konserten kan du bruke tida slik du vil.

MER INFORMASJON OG BILLETTER: Biletter