Fred Kavli Kunnskapssenter - Fred Kavli Science Centre

Fred Kavli Science Center/Fred Kavli kunnskapssenter (tidligere Kavli Moen Gard) er familiegården og fødestedet til Fred Kavli, en norsk-amerikansk, fysiker, gründer og grunnlegger av The Kavli Foundation. I tråd med hans verdier og ønsker er Fred Kavli kunnskapssenters visjon å pleie nysgjerrighet og lidenskap for vitenskap i det lokale, nasjonale og internasjonale samfunnet, og å fremme bevissthet om kulturarven Fred Kavli og andre fra denne regionen i Norge har bidratt til i samfunnet.

«Fred Kavli hadde en dyp forståelse for vitenskap og natur, og tilskrev sin kjærlighet for disse to områdene til stedet der han vokste opp i Norge. Så det er passende at Fred Kavli Science Center/Fred Kavli kunnskapssenter er etablert på familiens gård og tar utgangspunkt i oppdraget til stiftelsen han opprettet for 20 år siden: å fremme vitenskap til fordel for menneskeheten», sa president i The Kavli Foundation, Bob Conn, i forbindelse med avtaleundertegnelsen mellom Romsdalsmuseet og TFK 17. des 2020.». «Som vår partner for Fred Kavli Science Center/Fred Kavli kunnskapssenter, bringer Romsdalsmuseet med seg komplementær kunnskap om kultur og kulturhistorie og en årelang erfaring med vellykkede programmer som vil bringe vitenskap og samfunn sammen. Gjennom deres ledelse tror vi senteret vil ha stor betydning lokalt og internasjonalt.»

Programmene og aktivitetene som tilbys ved Fred Kavli Science Center/Fred Kavli kunnskapssenter vil sette søkelys på vitenskap, utdanning, innovasjon og entreprenørskap. Senterets tilbud vil være skreddersydd for forskere, lærere, studenter, kulturarbeidere og det vitenskapelig interesserte publikum. Fred Kavli Science Center/Fred Kavli kunnskapssenter åpner offisielt i 2021, og tilbyr foruten et tilrettelagt tilbud for målgruppene, moderne konferansesal, møterom og spise- og overnattingstilbud, utstillinger og makers space for grupper. Senteret ligger en times kjøretur fra Molde, Norge. Det vil også omfatte fasiliteter for vitenskapelige og forskningsbaserte utstillinger og aktiviteter, som integrerer lokale kulturelle, historiske og naturbaserte tilbud.

Ønsker du å forespørre på opplegg på Fred Kavli Kunnskapsenter, trykk HER. Vi vil ta kontakt snarest og skreddersy et forslag.

Leder for senteret er Guri Kaurstad Skrove (starter våren 2021), Driftsansvarlig er Hans Kristian Hatle, tlf.: 918 02 223 som kan kontaktes for spørsmål.

Om Fred Kavli Science Center Partnere:

Kavli Foundation, med hovedkontor i Los Angeles, California, er dedikert til å fremme vitenskap til fordel for menneskeheten, fremme offentlig forståelse av vitenskapelig forskning og støtte forskere og deres arbeid. Stiftelsens oppdrag er iverksatt gjennom et internasjonalt program av Kavli forskningsinstitutter, initiativer og symposier innen astrofysikk, nanovitenskap, nevrovitenskap og teoretisk fysikk, samt den toårig tildelte Kavli-prisen og et program for vitenskap som engasjerer det interesserte publikum. Stiftelsen eier Fred Kavli Center/Fred Kavli kunnskapssenter (tidligere Kavli Moen Gard) i Eresfjord, Norge.