"I dag meg, i morgen deg" med Per Egil Aske og historisk vandring på Veøya

Dato: 29. Jul 2023 - 29. Jul 2023
Sted: Veøya

Med tillatelse fra Teatret Vårt presenterer Romsdalsmuseet et utdrag fra en monolog om Veøyas velgjører Jonas Lied. Hele forestillingen er på Teatret Vårts program for høsten 2024.
Stykket er skrevet av Erlend og Vidar Sandem og det er Morten Borgersen som har regien. Den som fremfører stykket er Per Egil Aske, en velkjent skuespiller for venner av Teatret Vårt, blant annet fra Driving Miles. Denne gangen gestalter han polarforskeren, forretningsmannen og globetrotteren Jonas Lied. Etter et eventyrlig liv slo han seg ned på Sølsnes gård, hvor han også var født. Han hadde et stort hjerte for Veøya, og etterlot seg et legat som den dag i dag bidrar økonomisk til vedlikehold av Peterskirka fra 1100-tallet.
Da Jonas Lied døde i 1969, ble han etter spesiell tillatelse gravlagt på Veøya. Mange av øyas besøkende stopper ettertenksomt ved hans gravsten hvor det står: «I dag meg, I morgen deg».

Foto av Per Egil Aske: Nathionalteateret

Historisk vandring, besøk i kirke og prestegard:
Veøya har en spennende historie, og vi forteller om ulike arkeologiske funn og historiske hendelser. Mulighet for å besøke den unike steinkirka fra 1100-tallet og prestegarden.

Program for dagen på Veøya:
Kl 10.45: Historisk vandring på idylliske Veøya med en av museets guider. Vandringa baserer seg på arkeologiske utgravinger og ulike historiske kilder. Du får blant annet se hvor byen en gang lå, høre middelalderkirkas historie og besøke prestegarden fra 1752.

Kl 13.00: Lunsjpause
Kl 14.00-14.45: Forestilling med Per Egil Aske - "I dag meg, i morgen deg" inne i kirka

Etter programmet kan du bruke tida slik du vil.

MER INFO OG BILLETTER: Billetter