Tidenes førjulshelg på Romsdalsmuseet 25.-28. november!

PRESSEMELDING 22. oktober 2021

Tidenes førjulshelg på Romsdalsmuseet 25.-28. november!

Romsdalsmuseet har lang tradisjon for å gjennomføre et førjulsarrangement ved bygdemuseet i Molde. Ved hjelp av støtte fra SB1 SMN blir dette arrangementet i år sterkt utvidet både i tid og omfang. «Førsjulshelga» vil strekke seg over fire dager i tiden 25.- 28. november og det vil bli satt opp et arrangementstelt med underholdning i form av  konserter, foredrag med mer. Alle arrangement vil bli gratis for publikum, men for deler av programmet må det hentes ut billetter slik at man er sikret plass. Billettene vil bli lagt ut 2. november kl 12.00 via Romsdalsmuseets hjemmesider.

Fra konsertprogrammet kan det nevnes at det i samarbeid med Storyville JC vil bli arrangert «førjulsjazz» torsdag 25. november med Hilde Louise Asbjørnsen og hennes band. Lørdag 27. november vil Gro Kjelleberg Solli ha to solokonserter i kapellet og Odd Arne Halaas vil ha «lørdagsmatineé» i teltet.

Samarbeidet med SB1 SMN gir Romsdalsmuseet mulighet til ikke bare å lage et større arrangement, men også oppgradere området i forhold til tidligere år. Det betyr at det lages «julegate» i bygata og at hele området pyntes med mer belysning både inne og ute. Det blir også flere juletrær på området.

«Levende museum» vil være et sentralt element i årets førjulsarrangement slik det har vært tidligere år. Det betyr at det vil være «liv og røre» i mange av husene på området i form av bakst og ulike håndtverksaktiviteter.

Et annet element som vil skape liv på området er salgsboder. Det er de samme bodene som man tidligere har hatt på Rådhusplassen som denne helga vil bli satt opp på uteområdet på museet. Her vil man kunne få kjøpt kunsthåndtverk og andre produkt som er relevante for museet. Romsdalsmuseets venneforeninger, deriblant Nesset Prestegards Venner, vil også være involvert i de ulike aktivitetene på museumsområdet.

Det endelige programmet for det nye arrangementsteltet vil bli offentliggjort i løpet av uke 43.

For ytterligere opplysninger kontakt museumsdirektør Hans-Olav Solli, tlf 948 26 305.

 

Førjulsjazz med Hilde Louise Asbjørnsen torsdag 27.11.2021
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS