Ole Paus og Steinar Raknes til førjulshelga på Romsdalsmuseet

PRESSEMELDING 29. oktober 2021

Ole Paus og Steinar Raknes til førjulshelga på Romsdalsmuseet

En av Norges mest folkekjære artister, Ole Paus, vil fredag 26. november holde solokonsert i lavvoen som Romsdalsmuseet setter opp i forbindelse med «førjulshelga». Dagen etter, lørdag 27. november, vil Molde-favoritten Steinar Raknes holde konsert sammen med jazzbandet The Core og Unni Wilhelmsen. Begge konsertene er gratis for publikum. For å ha sikret plass må man hente ut billetter som legges ut via Romsdalsmuseets hjemmeside 2. november kl 12.00. «Førjulshelg på Romsdalsmuseet» er gjort gratis for publikum ved hjelp av «gjenåpningsmidler» fra SpareBank1 SMN.

Ole Paus. Foto: Finn Rune Christiansen
Ole Paus. Foto: Finn Rune Christiansen

Ole Paus er en en av Norges mest folkekjære artister. Det til tross for at han har laget mye bråk og huskestue i sine førti-og-noe år som artist, poet og forfatter. Han har smekket oss over fingrene ved ethvert tilløp til selvtilfredshet helt siden debuten “Der Ute - Der Inne” (1970). Ole Paus er nesten skummelt produktiv. Det lar seg ikke gjøre på noen få linjer å trekke fram alt som fortjener oppmerksomhet i hans lange karriere som innbefattende over tredve plateutgivelser, bøker, teater, film og en opera-libretto. Når Paus legger ut på turné blir det heller ikke lett å plukke et representativt tverrsnitt, men som han har demonstrert gjennom tv-serien “Hver Gang Vi Møtes”, er det formidleren Ole Paus vi får oppleve: Om det handler om konebanking i IKEA-sofa, Mærsjer og Pårsjer eller  hvorvidt ting var bedre under krigen, er ikke det essensielle poenget i en helaften med Ole Paus. Poenget er: Vi vil høre Ole synge!

Steinar Raknes har spilt mye i Molde-området de siste årene, både med fullt band i Moldejazz-sammenheng og i solo/duo-format. Etter at han gikk fra «bare» å være anerkjent jazzbassist til også å synge med sitt Stillhouse-prosjekt, så kan «hjemme-publikummet» rett og slett ikkje få nok av den sympatiske midsundingen. I lavvo-teltet på Romsdalsmuseet vil ha med seg bandet The Core med  de kjente jazzmusikerne Kjetil Møster, Erlend Slettevold og Espen Aalborg. I tillegg vil han ha med seg Unni Wilhelmsen som også moldenserne har trykket til sitt hjerte etter at hun ble et fullverdig medlem av Di Derre. Det er duket for det Steinar kaller «The Core of Christmas» denne lørdagskvelden.

Det fulle og hele programmet for førjulshelga kommer i løpet av de nærmeste par ukene.

For ytterligere opplysninger kontakt museumsdirektør Hans-Olav Solli, tlf 948 26 305.