Roy Andreas Dahl - Fragmenter Salgsutstilling på krona

Dato: 20. nov. 2022 - 15. jan. 2023
Tid: 12:00
Sted: Krona, Skiftende utstilling

Roy Andreas Dahl er en av Nordvestlandets mest kjente og anerkjente bildekunstnere.  Han er født i Langevåg i Sula kommune hvor han også bor og arbeider. Fylkets særegne natur med høye fjell og dype daler, hav og himmel er presist fanget i bildene hans.

Han er en mester i å skape stemninger med lys og skygge. De gjerrige strøkene og forenklingene treffer publikum. Det samme gjelder skildringer av hverdagsliv og oss mennesker. Med grove strøk og bred pensel maler han også fram livet i urbane strøk, med en leken og poetisk innstilling til det fargerike og levende livet.

Dahl har medvirket på kollektivutstillinger og hatt separat-utstillinger i både inn- og utland med solid mottakelse. På denne utstillingen presenterer han i tillegg til akryl på lerret, akryl på papir også digital art.

Roy Andreas Dahl er født i 1958 og debuterte med separatutstilling i Galleri K16 i Ålesund i 1989. Dahl har utdannelse gjennom tegning, form og farge ved Borgund yrkesskole, grafisk design ved Westerdahls skole og senere studier i tre år hos maleren og skulptøren Tore Bjørn Skjølsvik.

Utstillingen er et samarbeid mellom Molde Kunstforening og Romsdalsmuseet.

Utstillingen er en salgsutstilling. Velkommen!