Fred Kavli Kunnskapssenter

Fred Kavli kunnskapssenter er familiegården og fødestedet til Fred Kavli.

Gården ligger i Eresfjord i Romsdal. 

Fred Kavli var en norsk-amerikansk fysiker, gründer og grunnlegger av The Kavli Foundation.

«Fred Kavli hadde en dyp forståelse for vitenskap og natur, og tilskrev sin kjærlighet for disse to områdene til stedet der han vokste opp i Norge. Så det er passende at Fred Kavli  Kavli kunnskapssenter er etablert på familiens gård og tar utgangspunkt i oppdraget til stiftelsen han opprettet for 20 år siden: å fremme vitenskap til fordel for menneskeheten», sa president i The Kavli Foundation, Bob Conn, i forbindelse med avtaleundertegnelsen mellom Romsdalsmuseet og TFK 17. des 2020.». «Som vår partner for Fred Kavli kunnskapssenter, bringer Romsdalsmuseet med seg komplementær kunnskap om kultur og kulturhistorie og en årelang erfaring med vellykkede programmer som vil bringe vitenskap og samfunn sammen. Gjennom deres ledelse tror vi senteret vil ha stor betydning lokalt og internasjonalt.»

Programmene og aktivitetene som tilbys ved Fred Kavli kunnskapssenter vil sette søkelys på vitenskap, utdanning, innovasjon og entreprenørskap. Senterets tilbud vil være skreddersydd for forskere, lærere, studenter, kulturarbeidere og det vitenskapelig interesserte publikum. Fred Kavli kunnskapssenter åpner offisielt i 2021, og tilbyr foruten et tilrettelagt tilbud for målgruppene, moderne konferansesal, møterom og spise- og overnattingstilbud, utstillinger og makers space for grupper. Senteret ligger en times kjøretur fra Molde, Norge. Det vil også omfatte fasiliteter for vitenskapelige og forskningsbaserte utstillinger og aktiviteter, som integrerer lokale kulturelle, historiske og naturbaserte tilbud.

Ønsker du å forespørre på opplegg på Fred Kavli Kunnskapssenter, trykk HER. Vi vil ta kontakt snarest og skreddersy et forslag. 

Leder for senteret er Marthe Steinsvoll

tlf: 453 12 976. 

marthe@romsdalsmusset.no