MEDLEMSTUR til Konfeksjonsmuseet og Rødven stavkirke

Dato: 29. Aug 2024 - 29. Aug 2024
Sted: Oppmøte utenfor Krona på Romsdalsmuseet
Pris: Medlem kr 730,- / ikke-medlem kr 850,- per person
Påmeldingsfrist: 28 Aug 2024
Ledig: 36 av 50 plasser

Påmelding her

Medlemstur med Romsdalsmuseets Venner til Rødven stavkirke og Konfeksjonsmuseet i Isfjorden 29.august

I år går medlemsturen til Rødven stavkirke og det gjenåpnede Konfeksjonsmuseet i Isfjorden.

- Se informasjon om påmelding lenger ned.

Rødven stavkirkeRødven stavkirke er en utrolig spennende plass – selve kirka er eid av Fortidsminneforeningen siden 1907. Kirken ble bygd omkring 1300. Den ble i 1902, av gardbrukerne, overdratt til soknet. Rødven kapell, som var den nye kirken på stedet, ble bygget like ved og stod ferdig i 1907. Den tituleres nå som kirke. Like etter ble den gamle stavkirken overtatt av Foreningen til Norske Fortidsmindesmerkers Bevaring. Rødven stavkirke har hatt perioder med manglende vedlikehold. Den er flere ganger restaurert og det er gjort mange utskiftninger. Av den opprinnelige kirken er det bare noe tilbake, bortsett fra selve hovedstavene og de indre veggene i selve skipet. Det er i grunnen Rødven stavkirke slik den framstod i 1712 etter en omfattende reparasjon vi kan se i dag.

Konfeksjonsmuseet i Isfjorden, Oddfred Tokles konfeksjonsfabrikk, er en avdeling av Romsdalsmuseet. Selve museet åpnet første gang i 1993, etter mye arbeid fra lokaleKonfeksjonsmuseet ildsjeler. Slik ble den drevet helt fram til Romsdalsmuseet fikk fabrikken innlemmet som avdeling på begynnelsen av 2000-tallet. Foreningen ble da etablert som det nye brukerstyret for museet.

Romjula 2022 ble fabrikken rammet av innvendig vannlekkasje gjennom to etasjer. Takket være rask redning fra bl.a. Romsdalsmuseet konservatorgruppe, ble mesteparten av gjenstandene i fabrikken reddet og tørket i varmekammeret i Molde. Etter et og et halvt års restaureringsarbeid ble museet gjenåpnet 15. juni. Allerede før vannlekkasjen var det igangsatt arbeide med fornyet formidling. Dette ble en del av restaureringsarbeidet, og museet kan nå skilte med mer utstilling om tidlig konfeksjonshistorie lenge før Oddfred Tokles konfeksjonsfabrikk startet i 1932 – og har også formidling om dagens konfeksjon. I tillegg finner man en moderne sylinje, som besøkende kan benytte og sy noe av de mange gjenbrukstekstilene som er samlet inn i anledning gjenåpningen.

I tillegg inkluderer turen lunsj på vakre Woldstad gård i Isfjorden.

Program:

Kl 09:00 Avreise Romsdalsmuseet
Kl 10:00 Konfeksjonsmuseet
Kl 11:30 Lunsj Woldstad gård
Kl 14:00 Rødven Stavkirke
Kl 15:00 Hjemreise

PÅMELDING OG PRIS:

50 salgbare billetter, à kr 730,-. Ikke medlemmer kr 850,-
Medlemsprisen gjelder alle venneforeningene til Romsdalsmuseet.

Påmelding må skje via skjemaet nederst på denne siden.
Etter innsending av skjemaet, mottar du en epost som bekrefter om du har fått plass eller om du står på venteliste. Når du får bekreftelse på at du er påmeldt, må du betale turen for at påmeldingen gjelder.

OBS! Påmelding regnes når du har betalt til:
enten Vipps – nr 22567, eller til Romsdalsmuseets Venner sitt kontonummer 9650 09 44363, etter at du har fått bekreftet at du er påmeldt per mail fra museet.

Påmeldingsfrist: 28.08.2024
Det bruker å være rift om plassene, så vær ute i god tid hvis du vil sikre deg plass.

Har du problemer med å melde deg på? Ring 71 20 24 60.

Påmelding her