Romsdalsmuseet i Molde

Bygde- og bysamlingen og Krona med faste og skiftende utstillinger

Besøk oss

Per Amdams veg 4
6413 Molde

Kontakt

Tlf.: 71 20 24 60
post@romsdalsmuseet.no

Åpningstider 2021

2.1.-19.6.: tirsdag-søndag kl 12-16

20.6.-15.8.: mandag-søndag kl 12-16

16.8.-23.12.: tirsdag-søndag kl 12-16

Påske: åpent mandag 29.3.-søndag 4.4. kl 12-16

Stengt: 2. påskedag (5.4.), Kristi Himmelfartsdag 13.5., 17. mai

Romjul: åpent 27.-30.12. kl 12-16

Priser 2021

Spesialpris kr 50,- i utstillingsperioden for Dr. Proktor D.D.S.Ø.I.F. 6. mars - 25. april. Gjelder både barn og voksne. Barn under 2 år gratis.

Sommer 20.06. - 15.08. Ellers i året
Voksen: kr 130,- Voksen: kr 110,-  
Pensjonist/student: kr 100,- Pensjonist/student: kr 90,-
Barn 0-11 år: gratis* Barn 0-18 år: gratis*
Ungdom 12-18 år: kr 50,-  
Grupper over 30 personer: kr 100,- Grupper over 30 personer: kr 90,-

* Barn 0-11 år må være i følge med voksen i utstillingene.

Bestill nå!

Grunnskoleelever i Romsdal: gratis. Se egen info om skole og barnehagetilbud med online booking.
Videregående og skoler utenfor Romsdal: kr 50,-

Museumsparken er åpen hele døgnet, med unntak av dager med cruisebåtbesøk og uken med Moldejazz.

For omvisninger og besøk på museet utenom åpningstid for grupper - ta kontakt for bestilling på 71 20 24 60.

Romsdalsmuseets bygde- og bysamling er tilgjengelig for grupper hele året, ta kontakt for avtale.

Bunad Verksted

Bunad Verksted på Romsdalsmuseet leverer kvinne- og mannsbunad med tilbehør. I tillegg leveres rutastakker for voksne og barn, og utleie av brudeutstyr. Vi holder til på Krona i Molde.

NB! Fra og med 25. mars 2021 er besøk og prøving kun mulig etter forhåndsavtale. Dette på grunn av nye smitteverntiltak.

LES MER

Voice of Norway

Nyhet!

Last ned appen "Voice of Norway" og få din egen reiseguide - GRATIS tilgjengelig, døgnet rundt. Du kan også delta i BOKSTAVREBUS med mobilen! Finn 7 bokstaver på uteområdet og send inn løsningsordet. Fine premier!

Vi anbefaler selvsagt også å bli med på en personlig omvisning med en av våre guider, men hvis du er her utenom åpningstida vår, er dette et fint alternativ. Ta en tur i Bygata og på Bygdemuseet, start appen og få informasjon om mange av husa våre. GOD TUR!

Les mer om den digitale guiden på Facebook https://www.facebook.com/voiceofnorway/ og hjemmeside https://voiceofnorway.no/.

Appen kan enkelt lastes ned via App Store eller Google Play, eller du kan skanne QR-koden: Voice of Norway QR-kode

Krona

Krona er Romsdalsmuseets nye museumsbygg – med særpreget trearkitektur ute som inne. Foruten gjenstandsmagasin for de romsdalske samlinger, arkiv for historiske fotografier og Romsdalsarkivet, huser bygget en rekke nye areal til beste for publikum. «Romsdalshistorier» er den nye faste utstillingen som forteller om romsdalingen og livsvilkårene i regionen vår gjennom ulike tider. Alle virkemidler tas i bruk for å formidle vår felles bakgrunn på nye måter. Rommet for skiftende utstillinger vil årlig ha 5-6 utstillinger, våre egne så vel som vandreutstillinger fra Nasjonalmuseet og andre. Bygget rommer i tillegg et eget nytt "Schwittersrom", der interiøret fra Merzhytta på Hjertøya vises i en egen installasjon, i tillegg til malerier, en skulptur og omfattende dokumentasjonsmateriale.

I Kafé Mali vil du kunne få enkle lunsjretter, kaker og kaffe – og kafeen er også møtested for små arrangementer.

Museumsbutikken er også et nytt tilbud med gode reiseminner og gaveartikler, delvis av lokale kunsthandverkere og designere.

Auditoriet med plass til 87 personer er enda et nytt møtested i Krona. I tillegg til museets arrangementer der, kan det leies ut til andre, både til private, til nærings- og kulturliv, på lik linje med Kafe Mali. Det egner seg til alt fra seminarer til konserter i små formater – og er godt teknisk utstyrt.

Biblioteket fremstår i ny rommelig drakt, og vår rikholdige samling av lokallitteratur og Romsdalsarkivet er nå digitalt tilgjengelig. Det får studieplasser for skoleelever, lokalhistorikere og andre som vil søke i museets kunnskapsbaser.

Vi ønsker dere all velkommen - hele året – til nye opplevelser og tilbud.

Bygdesamlingen

Bygde- og bysamlingen i Molde ble åpnet for publikum i 1928. Da hadde museet, som ble etablert i 1912, ervervet seg eget museumsområde og de første husene i bygdesamlingen var på plass.

Samlingen ligger sentralt i Molde. Det består av ca 35 hus, som viser romsdalsk byggeskikk og levesett fra 1600- til 1900-tallet. Husene er samlet inn fra museets begynnelse i 1912.

Området består av flere tun, som for eksempel Hammervolltunet og Eidetunet. Det er også samlet en del seterhus i et eget setermiljø. Området rommer dessuten en idyllisk andedam og en sceneplass som blant annet brukes under Molde Internasjonale Jazzfestival.

Vi tilbyr daglig omvisning i perioden 15.06.–16.8. innenfor museets åpningstider. Siste omvisning 1 time før stengetid. Med forbehold om endringer.

Av husene som inngår i omvisningen kan nevnes; Tresfjordstua, Holtstua, Hammervollstua, Eidestua, Pålgarden og Erikgarden.

Selskapslokalene Kyllingstua og Gildehallen leies ut til forskjelligetilstelninger, og Kapellet brukes flittig til vielser i sommerhalvåret.

Bygata

Bygata er et Molde før krigen i miniformat - en gate å minnes hvordan Molde kunne ha sett ut.

10. juni 1992 kunne Romsdalsmuseet åpne Bygata for publikum. Bygata består i dag av seks hus, og prøver å gjenskape «Gamle Molde» slik det kunne se ut i byens gater før bybrannen i 1916 og bombingen i 1940.

Øvre veg 10, Julsundvegen 16, Fannestrandsvegen 10 og Julsundvegen 35 er alle hus som lå i Molde sentrum. Haukebøhuset og Soar Bedehus er mer landsens hus som likevel glir fint inn i miljøet.

Gamle Malis Café blir av og til brukt i forbindelse med arrangementer. Huset ble fram til 2015 brukt som kafe med servering av enkle retter i sommermånedene. Kafevirksomheten er nå flyttet til den nye kafeen i Krona.

Kafé Mali

I Kafé Mali tilbyr vi deilig gjærbakst, kaker, desserter og enkle lunsjretter - mye av det laget av museets egen kokk og gode hjelpere. Kafeen er også møtested for små arrangementer og grupper som møtes jevnlig, som for eksempel strikkekafe to ganger i måneden. Om dere er en vennegjeng, lag eller forening som vil møtes i kafeen, er det bare å ta kontakt.

Vi tilbyr også mat til møter og konferanser på Krona eller andre lokaler her på museet. 

Gratis parkering for besøkende til kafeen og museet.

Har du spørsmål eller ønsker å få tilsendt meny, er det bare å sende oss en epost på post@romsdalsmuseet.no, eller ringe 97052670 (resepsjonen). Kom gjerne innom for en prat!

Biblioteket

Romsdalsmuseet har eit fagbibliotek med vekt på lokalhistorie og kulturhistorie.

Biblioteket har ikkje bøker til utlån, men er ope for publikum i museet si ordinære opningstid på kvardagar. 
OPPDATERING 24.03.2021: På grunn av nye nasjonale smitteverntiltak, blir biblioteket stengt inntil vidare. Ta kontakt om du har spørsmål.

På biblioteket finn ein fleire arbeidsbord og lesekrok, og datamaskin for søk i museet si boksamling. 

Boksamlinga er registrert i bibliotekbasen Micromarc. Du kan søke i boksamlinga her: https://romsdalsmuseet.mikromarc.no/Mikromarc3/search.aspx?ST=Normal&Unit=6473&db=romsdalsmuseet

Kontakt:
Førstekonservator Mads Langnes
Per Amdams veg 4, 6413 Molde
Telefon : 95 12 90 67
mads@romsdalsmuseet.no

Museumsbutikken

I Romsdalsmuseets museumsbutikk selger vi suvenirer, gaveartikler og leker for både voksne og barn. Vi har et stort utvalg av håndverk som keramikk, vevde tekstiler og smykker fra anerkjente kunstnere i vårt nærmiljø, i tillegg til egenproduserte varer som skoposer og underskjørt til bunad, strikkepakker og strikkede pannebånd og pulsvarmere.

Vårt samarbeid med designer Trude Nistad har resultert i flotte produkter der motiver med Romsdalsmuseets identitet, Krona og bygata og motiv fra kunstneren Schwitters pryder T-skjorter, vesker, luer og pannebånd.

Vi har mange bøker til salgs, deriblant museets årbøker, bøker med temaer som lokalhistorie, mattradisjoner, kunst, samt aktivitetsbøker og eventyr for barn.

Velkommen innom!

 

Utstillinger

«Romsdalshistorier»– fast kulturhistorisk utstilling

Du inviteres her til ei historisk reise fra øst til ves, fra fjell og fjord til kyst,  i denne regionen hvor vi hjelp av gjenstander, fotografier, film, lyd og lys og et mangfold av andre virkemidler forteller noen utvalgte historier om hva vi har levd av.

Utstillingen er tilrettelagt for barn.

Skiftende utstillinger

I løpet av året vil det her være 4-6 utstillinger. Tema vil variere fra kulturhistorie til  kunst, foto og design. Utstillingene er delvis egenproduserte eller vandreutstillinger fra Nasjonalmuseet eller andre samarbeidspartnere.

Kurt Schwittersrommet

Den tysk kunstneren Kurt Schwitters (1887-1948) flyttet fra Nazi-Tyskland og levde i eksil Norge på 1930-tallet, hvor han størstedelen av sommeren hadde base i Molde/på Hjertøya og Geiranger. I denne utstillingen fortelles historien om Schwitters' lokale tilknytning. I tillegg anbefaler vi et besøk på Hjertøya – hans «paradis», hvor det er en egen utstilling og en replika av «Grosse Merzsäule.«  Besøk også Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo (http://hok.no/), hvor det de siste årene er bygd opp en betydelig samling av hans kunst for norgesperioden.

Forespørsel

Tid og sted
Bestiller
Fakturainformasjon

Takk! Din forespørsel er mottatt.

Du vil få tilbakemelding fra oss snart.